Saturday, February 23, 2013

londong?


macam ni ceritanya.
khamis lepas aku dapat offer letter kerja yang aku interview minggu lepas.
tengok alamat dekat kerja dekat londong uolss!


gigih printscreen terlebih excited


orang cakap the right person might come if you not looking for it.
aku cakap the right job might come if you not looking for it.lol enough right?

ceritanya macam ni.
tons of job dah apply dekat jobstreet.
tu tak masuk jobsdb, jobsmalaysia, mystarjob
dah jugak email-email yang dah hantar.
tapi semuanya nasib sama.mostly rejected.
tapi adalah yang dia panggil interview aku tak pegi.
yang dah pergi interview janji nak call bagitau dapat ke tak pah ceroh senyap.

tapi one day aku dapat emel dari emel tanya nak kerja tak.dari project engineer.
katanya dapat resume dari job portal. yang mana satu dia tak cakap.
so dia suruh datang interview
interview kemain kau.sorang duduk depan aku orang new zealand.
lepastu dua orang duk skype secara langsung dari london.seorang jepun, seorang lagi engineer yang hantar emel tu, orang malaysia.

alhamdulillah got the job.start in march yaw!
lelaki bekerjaya lah kita.

it maybe not a perfect job that i always wanted,but everyone need a kick-start somewhere right?


p/s: takdenya dekat kerja dekat londong.dekat kolumpo je.tapi one day dapat ke londong siapa tahu kan?besar betul angan-angan



No comments:

Post a Comment