Thursday, December 23, 2010

what you want to do before you die?

as usual, musim-musim cuti ni. melepak depan tv. menjadi couch potato memang cita-cita yang kesampaian.
hari rabu, 708 pukul 10 malam memang wajib.
haruslah rumah aku takde hbo, cinemax, star movie. memang dah gian nak menonton movie malam-malam. nak ke wayang haruslah travel 120km dulu ke panggung terdekat. apa boleh buat? tahi kambing bulat. kan?

tak kan lah nak bersinetron indonesia pulak malam-malam. haruslah geli geleman dengan adegan slomo yang tak bertempat sambil bermonolog dalaman.

and tadi secara sengaja tak sengaja dah bukak awal beberapa minit tb tuh. tertontonlah kejap citer the buried life. a reality tv actually. 4 orang lelaki buat things yang diorang nak buat sebelum mati. cool kan?

ye lah bagi kau orang yang ade channel mtv tuh mestilah kata aku ketinggalan zaman. sebab this show from mtv. haruslah asteruk kat rumah i tak de mtv, starworld, E! semua. sebab tuh tatasusila aku terjaga lagi terpelihara (you wish nurhafish!)

 ini lah lelaki-lelaki from the show.
klik untuk tumbesaran kalo ade makcik-makcik nak tengok paras rupa mat saleh ni lagi jelas.

so guys,
what you want to do before you die?
ok fine, i start dulu.

#1 shoping di new york.
#2 masuk amazing race asia (berangan!)
#3 pegi konsert band kegemaran
#4 buat strike maen boling
#5 pi haji (alhmdullilah)
#6 get married
#7 jadi extra dalam filem
#8 pegi disneyland
#9 buat hole in one
#10 menang no 1 dalam any contest
#11 naek helicopter
#12 buat bungee jump (ouch!)
#13 be on blind date
#14 menunggang unta di padang pasir
#15 berenang bersama dolphin
#16 ada 4000 friends kat facebook
#17 jadi juri
#18 makan itik (geli sebenarnya)
#19 ada bisnes sendiri
#20 1000 followers di blog 
#21 dapat duit dari nuffnang sekali pon jadi lah
#22 ade 100 pasang kasut
#23 tengok komet jatuh
#24 get 4.0 in exam 
#25 beli kerusi osim kat mak ayah
#26 pegi audition oiam walaupon suara katak
#27 workout sampai ade six pax (wah kau!)
#28 beli volkswagen beetle 
#29 naik cruise 
#30 menabung 
#31 bersembang dengan rockstar
#32 naek keretapi dari perlis sampai jb
#33 belajar maen gitar
#34 bela 7 ekor kucing sekaligus
#35 naek jambatan klcc
#38 salam dengan mahathir
#39 panjat pokok 
#40 mendesign baju kawin sendiri
#41 menderma
#42 lari pusing stadium
#43 dapat A untuk design
#44 pegi sekolah lama balik
#45 terjun papan anjal
#46 tinggal kat kondo
#47 tengok wwe live bukan dalam tb
#48 maen salji
#49 amek gambar dengan panda
#50 kene bang bang boom
# 51 tengok hantu
#52 pi stadium tengok sukan olimpik 
#53 belajar masak dengan chef wan 


ok lah cukup 53 dulu.
 so kau orang macam mane?
 yang berblog tu boleh lah buat kalau sudi. tak sudi pon takpe.


till then,  
bubye =) 


6 comments:

  1. hahaha..
    u neh makin ngeng lah nurhafish..
    tetibe lak terketawa pagi2 buta neh..
    hahaha..
    aku pon tertengok jap citer tuh td..
    dorg nak delivered baby kan..
    hahaha..
    nice entry btw..
    nnt kita g terjun bungee same2 k.. =P

    ReplyDelete
  2. aku tengok part hujung2 je..
    haruslah i perlukan sejuta kekuatan bagi melaksanakan bungee jump. sedangkan naek jambatan gantung pon dah nak nazak..haha

    ReplyDelete
  3. adegan slomo yang tak bertempat sambil bermonolog dalaman.HAHAH

    pish.kelako ok entry ni.i like.yang penting kau harus dapat lesen sebelum mati.jangan gedik nak bungee jumping taoi lesen kete pun tak dpat lagi.

    ReplyDelete
  4. haruslah yg tu dah dapat dal..lalala~

    ReplyDelete
  5. salam..

    singgah kali pertama,

    singgah follow ur blog..

    ReplyDelete