Thursday, December 23, 2010

what you want to do before you die?

as usual, musim-musim cuti ni. melepak depan tv. menjadi couch potato memang cita-cita yang kesampaian.
hari rabu, 708 pukul 10 malam memang wajib.
haruslah rumah aku takde hbo, cinemax, star movie. memang dah gian nak menonton movie malam-malam. nak ke wayang haruslah travel 120km dulu ke panggung terdekat. apa boleh buat? tahi kambing bulat. kan?

tak kan lah nak bersinetron indonesia pulak malam-malam. haruslah geli geleman dengan adegan slomo yang tak bertempat sambil bermonolog dalaman.

Monday, December 20, 2010

top 10 most anticipated movies of 2011

helo readers! wah macam ramai pulak pembaca blog nih. walaupon kadang-kadang aku rase macam aku tulis, aku yang baca sendiri.kan?
oklah, sebelum aku kene lahar dengan korang semua. baeklah kita mulakan carta top 10 kita.

Sunday, June 20, 2010

campak.


org ckp demam campak kene at least kene sekali seumur hidup.
-
tapi kan..

aku tak pernah kene lagi..
aku alien kot!


Wednesday, May 26, 2010

an apple a day


small minds talk about people. 
average minds talk about issues. 
big minds talk about ideas.

Friday, March 19, 2010

...


 you think about the future too much,
you kinda forget about the present obviously.
                                                                -van wilder-

Tuesday, March 2, 2010

cikgu,saya nak tukar jawapan boleh?

dulu cikgu sekolah rendah slalu tanya.
cikgu: murid-murid kamu nak jadi ape bila besar nanti.
A: saya nak jadi guru, macam cikgu.
S: saya nak jadi askar.boleh tembak-tembak
F: saya nak jadi doktor.boleh tolong orang.
cikgu: apis, awk pulak nak jadi ape?
aku: errrm..jurutera. (ringkas aku jawab.tapi tak tau pon jurutera tu ape)

bila sekolah menengah, time2 cikgu baru masuk.
cikgu: assalamualaikum semua, saya cikgu baru awak untuk subjek X.ok ape kata hari ni kita berkenalan dulu.mula dari yang kanan.
pelajar 1: nama saya N..bla..bla..bla..cita-cita saya doktor sakit puan.
pelajar 2: saya A..bla..bla..bla..saya bercita-cita nak jadi chemical engineer.
pelajar 3: nama saya L bla.bla..bla..saya nak jadi lawyer.
cikgu: ok. bagus..yang kat tepi tu pulak?
aku: nama saya muhammad nur hafish..bla.bla..bla..cita-cita saya designer.a good designer.
cikgu:ohh. ok.
kelas:...diam..

bila bersekolah dekat sekolah yang ramai budak-budak pandai (kecuali aku). memang sume nak cita-cita tinggi.chemical engineer lah, doktor tulang lah (orthopedic kot). tapi bila aku cakap nak jadi designer, ade yang ok, ade yang kutuk. satu hari ada makhluk tuhan cakap kat aku..ape lah ade dengan art n design ni..aku cuma senyap dan memaki hamunnya dalam hati sahaja..

jadi macam-macam boleh?

tapi tu sume cerita lama.cerita dulu-dulu..kalau lah sekarang ade lagi orang  tanya soalan tu..

orang: cita-cita awak nak jadi apa?
saya: kalau boleh saya nak jadi sume. apa yang termampu, kecuali KAKI BODEK, KAKI AMPU, KAKI CIUM BONTOT orang.

kalu aku jawab macam ni dulu cool x?hahaha